kaufland.bg/recepti
Пилешко къри по индийски
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (4 порции)
500 г | пилешки гърди |
200 г | зелен грах |
200 г | моркови |
400 мл | зеленчуков бульон |
200 г | ориз басмати |
500 г | корма къри сос |
Приготвяне
- 1
Пилешките гърди се измиват, подсушават и нарязват на кубчета. Грахът се измива, почиства и разрязва през средата. Морковите се обелват, измиват и нарязват на тънки кръгчета.
- 2
Бульонът се слага да заври, прибавят се пилешките гърди и морковите и всичко се оставя да се задушава около 15 минути под капак. Грахът се прибавя накрая, след което всичко се прецежда. Оризът се приготвя по инструкциите на опаковката.
- 3
Къри сосът се прибавя към пилешкото, всичко се затопля и се сервира с ориз. По желание се гарнира със зелени подправки и индийски хляб наан.