Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Пилешко руло Пролет със сос Бристол

До 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (2 порции)

200 г пилешко филе
100 г пресни картофи
1-2 скилидки чесън
3-4 стръка копър
брашно за паниране
олио за пържене
сол и черен пипер на вкус

за канапето:

30 г ориз
50 г зеленчуци (по желание)
1 щипка шарена сол
сол и черен пипер на вкус

за соса „Бристол”:

75 г майонеза
10 г лук
1 /2 сварено яйце
сол и черен пипер на вкус
дижонска горчица
кетчуп

Съвет

  • Сосът може да се поднесе и отделно в сосиера или в питка такос. Този сос е много подходящ за пилешко месо и риба.


Приготвяне

    1

Пилешкото филе се начуква и се овкусява със сол и черен пипер. Картофите се сваряват и се пасират заедно с наситнените копър и чесън и сол и черен пипер на вкус.

    2

Пюрето се разстила върху подготвеното пилешкото филе, завива се руло, което се панира в брашно и се пържи в сгорещено олио. Когато изстине леко, се нарязва на равни по големина парчета.

    3

Оризът се задушава със зеленчуците, овкусява се с черен пипер и сол и се поръсва с шарената сол.

    4

Майонезата се смесва с нарязания наситно лук и яйцето. Сосът се овкусява с черен пипер и сол, малко горчица и кетчуп и ако е прекалено гъст, се разрежда с малко вода.

    5

В чинията за сервиране се оформя канапето от задушения ориз със зеленчуците. Отгоре се нарежда нарязаното пилешко руло и се залива със соса.