Пилешко руло Пролет със сос Бристол
Продукти (2 порции)
200 г | пилешко филе |
100 г | пресни картофи |
1-2 скилидки | чесън |
3-4 стръка | копър |
брашно за паниране | |
олио за пържене | |
сол и черен пипер на вкус |
за канапето:
30 г | ориз |
50 г | зеленчуци (по желание) |
1 щипка | шарена сол |
сол и черен пипер на вкус |
за соса „Бристол”:
75 г | майонеза |
10 г | лук |
1 /2 | сварено яйце |
сол и черен пипер на вкус | |
дижонска горчица | |
кетчуп |
Съвет
-
Сосът може да се поднесе и отделно в сосиера или в питка такос. Този сос е много подходящ за пилешко месо и риба.
Приготвяне
- 1
Пилешкото филе се начуква и се овкусява със сол и черен пипер. Картофите се сваряват и се пасират заедно с наситнените копър и чесън и сол и черен пипер на вкус.
- 2
Пюрето се разстила върху подготвеното пилешкото филе, завива се руло, което се панира в брашно и се пържи в сгорещено олио. Когато изстине леко, се нарязва на равни по големина парчета.
- 3
Оризът се задушава със зеленчуците, овкусява се с черен пипер и сол и се поръсва с шарената сол.
- 4
Майонезата се смесва с нарязания наситно лук и яйцето. Сосът се овкусява с черен пипер и сол, малко горчица и кетчуп и ако е прекалено гъст, се разрежда с малко вода.
- 5
В чинията за сервиране се оформя канапето от задушения ориз със зеленчуците. Отгоре се нарежда нарязаното пилешко руло и се залива със соса.