Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Пилешко филе с ориз

До 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (2 Порция)

200 г ориз басмати
350 г пилешки гърди
200 г печурки
1 глава броколи
1 глава лук
1 скилидка чесън
200 мл бульон
250 мл сметана
2 с. л. олио
мащерка
1 ч. л. сладък червен пипер
1 ч. л. царевично нишесте
0.5 връзка пресен магданоз
сол и черен пипер на вкус

Приготвяне

    1

Месото се измива, подсушава се и се нарязва на ленти, напречно на мускулните влакна. Гъбите се почистват и нарязват. Броколито се нарязва на парчета с големината на хапка.Лукът и чесънът се обелват и нарязват.Мащерщата се измива, а листенцата се отделят. Магданозът също се измива и нарзява.Оризът се измива в сито. Оставя се да заври с 400 мл подсолена вода. Прецежда се, покрива се с вода и оставя да къкри на слаб огън за 10 минути. В края на готвенето тенджерата се отмества от котлона и се оставя ориза да набъбне в покритата тенджера за няколко минути.Междувременно олиото се загрява в тиган с незалепващо покритие. Месото се поръсва с червен пипер и се запържва от всички страни за четири минути, след което се изважда от тигана.Температурата се намалява леко. Добавя се лукът и чесънът в тигана и задушава, докато станат прозрачни.Добавете гъбите, броколито и мащерката и запържете за няколко минути.Залейте сместа от гъби и броколи със зеленчуковия бульон. Оставете да заври и добавете месото.Добавете овесената сметана.Разтворете кузу/нишестето в 2 супени лъжици студена вода и го добавете към соса. Оставете да къкри на умерен огън за няколко минути, докато зеленчуците се сварят. Овкусете със сол и черен пипер.Поднесете пилешките лентички с ориз и поръсете с магданоз.