kaufland.bg/recepti
Пилешко филе с панирана бамя
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (4 порции)
800 г | пилешко филе |
400 г | бамя |
4 с.л. | брашно |
3 | яйца |
сол и бял пипер на вкус | |
олио за намазняване и пържене |
Приготвяне
- 1
Пилешкото се овкусява със сол и бял пипер и се пече в намазнен съд за 20 минути на 200 градуса.
- 2
Бамята се бланшира за 3–4 минути в подсолена вода. Овалва се в брашното и разбитите яйца и се пържи в олио до златисто. Оставя се върху кухненска хартия, за да се отцеди от излишната мазнина.
- 3
Пилешките филета се нарязват на шайби и се сервират с гарнитура от панирана бамя.