kaufland.bg/recepti
Пиле Карааге
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (4 порции)
4 | пилешки бутчета (обезкостени и без кожа) |
1 | малко парченце джинджифил (около 1 см) |
1 скилидка | чесън |
4 с.л. | соев сос |
3-4 с.л. | нишесте |
6 с.л. | растителна мазнина |
80 г | салатена майонеза |
50 г | кисело мляко |
1 щипка | захар |
сол | |
пипер | |
сокът и кората на един лайм |
Приготвяне
- 1
Пилешкото месо се измива, подсушава и нарязва на хапки. Джинджифилът се обелва и заедно с чесъна се нарязва на малки кубчета. Овкусява се с кора от лайм и соев сос. Пилето се накисва в маринатата и се оставя да престои в нея поне половин час.
- 2
Парчетата пиле се вадят от маринатата, овалват се в нишесте и се пържат до златисто в нагорещена мазнина. Майонезата се смесва с киселото мляко, прибавят се останалите кора и сок от лайм, сол, пипер и захар.
- 3
Парчетата пиле и сосът се подреждат в чиния, декорира се с парченца лайм и се сервира.