kaufland.bg/recepti
Пиле с портокал
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (3 порции)
600 г | пилешки гърди |
400 мл | фреш от портокал |
50 мл | бренди |
50 г | краве масло |
3-4 скилидки | чесън |
1 ч. л. | настъргана портокалова кора |
7-8 зърна | черен пипер |
1 ч. л. | сол |
Приготвяне
- 1
В дълбок тиган се загрява маслото. Пилешките гърди се запържват до зачервяване заедно с целите скилидки чесън. Подправят се със солта и черния пипер и се фламбират с брендито.
- 2
Портокаловият сок се налива на струйка при разбъркване и ястието се оставя да ври на тих огън около 25 минути.
- 3
Месото се изважда, разпределя се в чинии и се залива със соса. Поръсва се с настърганата портокалова кора.