kaufland.bg/recepti
Пиле в сос „Ескабече“
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (6 порции)
1 | пиле (около 1 кг) |
1 ч. л. | сол |
1 връзка | корени за супа |
за соса „Ескабече“:
1 ч. ч. | олио |
1 глава | лук |
2 | морков |
2 стръка | целина |
1 ч. ч. | оцет |
1 ч. л. | захар |
2 | дафинови листа |
5–6 зърна | черен пипер |
1 ч. л. | сол |
Приготвяне
- 1
Пилето се сварява в подсолена вода заедно с корените за супа, изважда се, оставя се да изстине и се почиства от кожата и костите. Месото се нарязва наситно или се накъсва.
- 2
Сосът се приготвя, като в загрятото олио се запържват нарязаните лук – на шайби, моркови – на тънки ивици, и целината – наситно. След около 3 минути се заливат с оцета и 1 ч. ч. от прецедения бульон, в който е варено пилето. Прибавят се захарта, солта, дафиновите листа и зърната пипер и се вари 15 минути.
- 3
Горещият сос се оттегля от огъня и към него се прибавя пилешкото месо. Ястието се сервира студено.