Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Пиле фрикасе

До 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (4 порции)

1 пиле
50 г краве масло
5 с. л. олио
1 ч. ч. брашно
2 яйца
1 моркова
1 глава лук (малка)
50 г целина
2-3 с. л. кисело мляко
200 мл прясно мляко
1 ч. л. сол
6-7 зърна черен пипер
4-5 стръка магданоз

Приготвяне

    1

Пилето се нарязва на 4 или 8 парчета, които се поставят в дълбока тенджера. Залива се с вода, колкото да го покрие, и след като кипне, се отпенва. Добавят се морковът – нарязан на 2-3 парчета, обеленият и нарязан на едро лук, целината и черният пипер. Посолява се и се вари около 30 минути на тих огън, след което пилето се изважда.

    2

В дълбок тиган се налива олиото, слага се маслото и след като се сгорещят, брашното се пържи, като се разбърква, около 2-3 минути или докато се получи златист цвят. Налива се студеното прясно мляко и непрекъснато се разбива с тел, за да се разтвори брашното. Добавят се 400 мл прецеден бульон от варенето на пилето.

    3

В купа се отделят жълтъците и се разбиват с киселото мляко. Постепенно на тънка струя и при непрекъснато разбъркване към тях се налива 1 черпак от брашнено-млечния сос. След това сместа се прехвърля при соса, като се излива постепенно, и тиганът се оттегля от огъня.

    4

В чиния се слага парче сварено пиле, което се полива със сос, поръсва се със ситно нарязан магданоз и се сервира.