Пица Чудо
Продукти (2 порции)
1 /2 кубче | мая |
1 щипка | захар |
175 г | пълнозърнесто брашно |
75 г | пшеничен грис |
сол | |
2 с.л. | маслиново масло |
1 скилидка | чесън |
1 глава | червен лук |
80 г | тиква Хокайдо |
50 г | спанак |
80 г | нахут (от консерва) |
4 с.л. | доматено пюре |
125 г | моцарела |
Съвет
-
По желание може да се сервира със запечени тиквени семки.
Приготвяне
- 1
Фурната се загрява предварително на 220°C горно/долно печене (200°C при печене с вентилатор). Маята, 100 мл хладка вода и захарта се разбъркват. Прибавят се брашното, грисът, 1 ч.л. сол, 1 с.л. маслиново масло и се замесва гладко тесто. Поставя се в купа, покрива се с фолио и се оставя да втасва 30 минути.
- 2
Лукът и чесънът се обелват. Чесънът се нарязва на ситно, а лукът и тиквата – на тънки филийки. Спанакът се измива и заедно с нахута се подсушава добре.
- 3
Тестото се поставя върху набрашнен плот и се разточва. Покрива се с доматено пюре, подреждат се и зеленчуците, които предварително са мариновани в останалото маслиново масло, чесън и сол. Моцарелата се нарязва на шайби и се подрежда върху пицата. Пече се 20-25 минути на най-долното ниво във фурната.