Плодова пица
Продукти (4 порции)
за блата:
70-80 г | краве масло |
100-120 г | захар |
1 | яйце |
1 /2 ч. л. | бакпулвер |
1 /4 ч. л. | сода за хляб |
150 г | брашно |
за топингa:
150 г | извара |
100 г | захар |
1 с. л. | кисело мляко |
1 | шушулка ванилия |
плодове за гарниране |
Приготвяне
- 1
Омекналото масло и захарта за блата се разбиват в купа до получаването на гъст крем. Прибавя се яйцето и сместа се разбърква до хомогенизирането на съставките.
- 2
В отделен съд се размесват бакпулверът, содата и брашното и се изсипват при яйчената смес. Бърка се с лопатка, докато се получи меко тесто, след което се доомесва на ръка.
- 3
След като тестото е готово, се разстила в намаслена тава и се пече до златисто на 180°С (около 25 минути).
- 4
Изварата, захарта, млякото и ванилията се разбиват до получаването на гъст крем. След като блатът изстине, върху него се изсипва кремът, разпределя се равномерно и обилно се украсява с плодове според сезона. По желание плодовете може да се напръскат с лимонов сок, за да не потъмнеят.