kaufland.bg/recepti
Плодов сладкиш с хрупкава поръска на грил
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (12 парчета)
За тестото:
240 г | брашно |
100 г | пудра захар |
175 г | краве масло |
1 | яйце |
мазнина за тавичката |
За плънката:
1 кг | плодове според сезона (напр. ябълки, круши, праскови, сливи) |
100 г | захар |
2 с.л. | нишесте |
100 мл | сметана |
2 | яйца |
100 г | краве масло |
100 г | брашно |
настъргана кора на ½ лимон | |
алуминиева тавичка |
Приготвяне
- 1
Всички съставки за тестото се смесват, завиват се във фолио и се оставят в хладилник за около час.
- 2
Тестото се разточва и с него се покриват дъното и стените на намазнена алуминиева тавичка с диаметър 20 см. Добре измитите плодове се нарязват на кубчета и се разпределят върху тестото. Нишестето, 50 г от захарта, сметаната и яйцата се разбъркват добре и се разпределят върху плодовете.
- 3
Останалата захар, маслото, брашното и лимонената кора се замесват на ронливо тесто, което се накъсва върху плънката. Сладкишът се пече около 25-30 минути на затворен грил с капак. Оставя се да изстине и по желание се сервира с пудра захар.