kaufland.bg/recepti
Плосък лучен хляб
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (6 порции)
400 г | брашно |
200 мл | прясно мляко |
1 пакетче | суха мая (7 г) |
1 /2 ч. л. | сол |
1 /2 ч. л. | захар |
1 с. л. | зехтин |
200 мл | готварска сметана |
1 глава | лук (малка) |
100 г | пушен бекон |
50 г | краве масло |
1 щипка | индийско орехче |
сол и черен пипер на вкус | |
зехтин за намазване на тавата |
Приготвяне
- 1
Брашното се пресява. Млякото се загрява и се смесва със захарта и маята и се оставя да шупне.
- 2
В брашното се прави кладенче и млякото с маята се изсипва в него, заедно със зехтина и солта.
- 3
Замесва се меко тесто, което се оставя да втаса за около 1 час.
- 4
После се разточва леко и се слага в намазнена плоска тава. Оставя се да почине.
- 5
Лукът се нарязва на ситно, беконът – на кубчета. Запържват се в маслото, до златисто. Налива се сметаната, подправя се със сол, черен пипер и индийско орехче. Оставя се за кратко, сваля се от огъня и се оставя да се охлади.
- 6
Тази смес се разпределя върху тестото. Пече се в загрята на 220°С фурна, с вентилатор, за 18-20 минути.