Подарявам ти сърцето си
Продукти (10 парчета)
500 г | брашно |
1 кубче | прясна мая |
50 г | захар |
250 мл | топло прясно мляко |
100 г | меко масло |
1 | жълтък |
100 г | пудра захар |
2-3 с.л. | лимонов сок |
няколко капки | червена сладкарска боя |
малки захарни сърчица |
Приготвяне
- 1
Брашното се пресява и в средата му се прави кладенче. В него се слага натрошената мая, щипка захар и малко мляко. Забърква се тесто, което после се оставя на топло за около 20 минути, за да втаса.
- 2
Към тестената смес се добавят маслото, жълтъкът и останалите мляко и захар. Тестото се омесва и се оставя да почине за около 30 минути.
- 3
Тестото се разточва на две тънки ивици, които се усукват и оформят като сърце, което се оставя да престои и втаса за още 20 минути. Пече се в предварително загрята на 180 °C фурна до златистокафяво за 30-35 минути.
- 4
Сърцето се оставя да се охлади върху метална решетка. Междувременно се забърква глазура от пудра захар, лимонов сок и червена сладкарска боя. Сърцето се намазва с глазурата, а отгоре се наръсват малки захарни сърчица. Оставя се да изсъхне и се сервира.