Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Прасковен пай

Над 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (6 порции)

за масленото тесто:

500 г брашно
3 с. л. захар
300 г краве масло
1 щипка сол
1 щипка канела

за плънката:

500 г праскови
200 мл сладкарска сметана
300 мл прясно мляко
3 яйца
2 с. л. захар
1 пакетче шушулка ванилия

Приготвяне

    1

Брашното се изсипва в голяма купа и се смесва със захарта, солта и канелата. Прибавя се предварително нарязаното на кубчета и леко размекнато масло. Меси се енергично с ръце, като е желателно маслото да не се разтопява. Оформя се на топка и се слага в хладилник за около час.

    2

Тестото се разстила в подходяща тавичка така, че да покрие и стените й. Дебелината на блата трябва да е около 0,5 см. Пече се в предварително сгорещена до 180°С фурна за около 15-20 минути и се изважда.

    3

Яйцата се разбиват в купа, добавят се млякото, сметаната, захарта, ванилията и половината от прасковите, нарязани на кубчета. Останалите се режат на лодки и се оставят за украса. Сместа се сгъстява на водна баня около 10 минути, като непрекъснато се бърка.

    4

Готовата плънка се разстила върху полуопеченото тесто. Отгоре се подреждат отделените за украса праскови и паят се пече около 20-25 минути в предварително сгорещена до 200°С фурна. Сервира се охладен.