kaufland.bg/recepti
Пролетна баница с коприва
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (8 парчета)
1 пакет | точени кори (400 г) |
2 шепи | коприва |
1 ч. ч. | ориз |
1 ч. ч. | извара |
250 г | масло |
6-8 | яйца |
сол на вкус |
Приготвяне
- 1
Оризът се слага в тенджера с 3 ч. ч. гореща вода и се вари, докато водата поеме, като се внимава да не се развари. Към него, докато е още топъл, се прибавят почистената, измита в няколко води и нарязана коприва, яйцата, изварата, половината масло и сол на вкус.
- 2
Сместа се разбърква. Корите се намазват два по два с останалото разтопено масло. Покриват се с приготвената смес, навиват се на рула и се подреждат като вита баница в добре намаслена тава.
- 3
Пече се около 15-20 минути във фурна на 200-220°С. След изваждането й от фурната баницата се завива добре с кърпа, за да се задуши.