Пролетна купа с пушена сьомга и корнишони
Продукти (2 порции)
400 г | пресни картофи |
400 г | зелени аспержи |
моркови | |
1 /2 връзка | репички |
1 | авокадо |
100 г | бейби спанак |
1 ч.л. | лимонов сок |
4 | сварени яйца |
1 /2 буркан | корнишони с мед K-Favourites |
1 ч.л. | дижонска горчица |
3 с.л. | балсамов оцет |
3 с.л. | масло от авокадо |
1 глава | червен лук |
200 г | печурки |
2 с.л. | олио |
200 г | пушена сьомга |
сол | |
черен пипер |
Приготвяне
- 1
Картофите се измиват и варят във вряща подсолена вода за около 20 минути. Оставят се да изстинат леко, обелват се и се нарязват на филийки.
- 2
Зеленчуците се измиват и отцеждат. Аспержите се обелват и почистват. Поставят се в предварително подсолена вряща вода за около 3 минути, след което се отцеждат и изплакват със студена вода.
- 3
Морковите се обелват, нарязват на тънки ивици с белачка за зеленчуци и овкусяват със сол. Репичките се измиват и нарязват на ситно. Авокадото се разполовява, отстранява се костилката, месестата част се изгребва с лъжица и се нарязва на филийки, които се поръсват с малко лимонов сок.
- 4
Яйцата се обелват и нарязват. Корнишоните се отцеждат от саламурата и се разрязват на две. От саламурата се запазват 2 супени лъжици, които се разбъркват с горчицата, балсамовия оцет и маслото от авокадо. Полученият дресинг се овкусява със сол и черен пипер.
- 5
Лукът се обелва и нарязва на ситно. Гъбите се почистват и нарязват на четвъртини или осмини, в зависимост от големината им. Лукът, гъбите, картофите и аспержите се слагат последователно в дълбок тиган и се запържват за 2 до 3 минути в растително олио. Овкусява се със сол и черен пипер и се оставя на топло.
- 6
Зеленчуците и картофите се разпределят в четири купи. Овкусяват се с дресинг и се сервират със сьомгата, яйцата и пролетни зелении, по желание.