Пролетни рулца с авокадо
Продукти (30 парчета)
2 бр. | авокадо (по-голямо) |
1 | домат |
0.5 | скилидка чесън |
0.5 | глава лук |
сок от 1/2 лайм | |
сол и пипер на вкус | |
1 | пакет бутертесто |
1 | яйце |
олио за пържене |
Съвет
-
Без лактоза
При купуването на необходимите продукти избирайте такива без лактоза.
Приготвяне
- 1
Авокадото се поставя в купа и се намачква с вилица. След това се разбърква с чесъна, лука и лайма. Доматите се назряват на кубчета и се добавят към авокадото, всичко се овкусява със сол на вкус.
- 2
Листовете тесто се подреждат върху дъска с един от ъглите към вас. Разстелват се около 2 чаени лъжички крем от авокадо в долната централна част на тестото. Страните на кората се превиват наполовина и заедно с плънката се навиват на руло.
- 3
В дълбок тиган или тенджера се загрява олио. Когато е готово, в него се слагат едновременно 2-3 рулца и се пържат, докато станат хрупкави и златистокафяви.
- 4
Рулцата от авокадо се сервират горещи със заквасена сметана или друг сос.