Пролетни рулца
Продукти (8 парчета)
10 г | оризови спагети |
1 | голям морков |
2 стръка | пресен лук |
1 малко парче | джинджифил, около 1 см |
60 г | соеви и бобени кълнове |
5 с. л. | соев сос |
сол, смлян черен пипер | |
240 г | точени кори |
1 | яйчен белтък |
масло/олио за пържене | |
1-2 с. л. | сос самбал олек |
Приготвяне
- 1
Оризовите спагети се слагат във вряща вода за около 5 минути докато набъбнат. Морковът се обелва, измива се и се нарязва на шайби. Лукът се изчиства, измива се и се нарязва на ситни кръгчета. Джинджифилът се обелва и се нарязва на ситно. Соевите и бобените кълнове се отцеждат добре.
- 2
Оризовите спагети се нарязват на ситно, смесват се с моркова, лука, джинджифила и кълновете и се подправят със соев сос, сол и пипер.
- 3
Готовата плънка се слага в лист от точените кори и се завива, намазва се по ръбовете с яйчен белтък, навива се на руло и се запечатва.
- 4
Рулцата се запържват за около 3-5 минути, след което се оставят на попивателна хартия да се отцедят. Пролетните рулца се сервират с останалия соев сос и чили сос самбал олек.