kaufland.bg/recepti
Пуешко филе с мус от кестени и сос от трюфел
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (1 порция)
200 г | пуешко филе |
100 г | краве масло |
2 | жълтъка |
1 филия | хляб |
300 г | кестени |
100 мл | прясно мляко |
50 мл | сос от трюфели |
сол и бял пипер на вкус | |
мащерка за украса |
Приготвяне
- 1
Кестените се сваряват, след това се обелват. Част от тях се отделят за декориране.
- 2
Пуешкото месо се разрязва на две парчета, които внимателно се прорязват с остър нож от едната страна на ромбове. Посоляват се и се запържват в тиган до готовност.
- 3
Филията се накисва в млякото. Маслото се разбива с пасатор, добавят се хлябът и кестените. Сместа се пасира и се добавят жълтъците, сол и бял пипер. Мусът се слага на огъня, докато заври.
- 4
Месото се изважда от тигана, където се наливат 50 мл вода и след като тя заври, се изсипва сосът от трюфели.
- 5
Мусът се сервира в чиния, върху него се слага месото, гарнира се с част от сварените и обелени кестени и се украсява с мащерка.