Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Пустинен кейк с моркови

Над 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (12 порции)

500 г моркови
2 кисели ябълки
1 портокал
225 г меко масло
200 г кафява захар
4 яйца
350 г пълнозърнесто брашно
100 г смлени бадеми
1 щипка сол
1 /2 ч.л. канела
1 пакетче бакпулвер
250 г извара
200 г крема сирене
6 с.л. сироп от агаве

Съвет

  • Тънки ивици пържен морков допълват декорацията на сладкиша.


Приготвяне

    1

Фурната се загрява предварително на 175°C горно/долно печене (155°C при печене с вентилатор). Морковите и ябълките се обелват и настъргват на ситно. Портокалът се обелва, сокът му се изтисква и се добавя към сместа от моркови и ябълки.

    2

Маслото и захарта за разбиват добре, като към сместа едно по едно се добавят яйцата и бъркането продължава още 3 минути.

    3

Брашното, смлените бадеми, солта, канелата и бакпулверът се добавят към сместа. Бърка се до получаването на лепкаво тесто

    4

Тестото се поставя в намазнена и поръсена с брашно форма за кекс и се пече 60 минути на средното ниво на фурната.

    5

Изварата, крема сиренето и сиропът от агаве се разбъркват добре. Готовият кекс се измазва с така приготвената глазура и по желание се декорира със смлени бадеми.