Пустинен кейк с моркови
Продукти (12 порции)
500 г | моркови |
2 | кисели ябълки |
1 | портокал |
225 г | меко масло |
200 г | кафява захар |
4 | яйца |
350 г | пълнозърнесто брашно |
100 г | смлени бадеми |
1 щипка | сол |
1 /2 ч.л. | канела |
1 пакетче | бакпулвер |
250 г | извара |
200 г | крема сирене |
6 с.л. | сироп от агаве |
Съвет
-
Тънки ивици пържен морков допълват декорацията на сладкиша.
Приготвяне
- 1
Фурната се загрява предварително на 175°C горно/долно печене (155°C при печене с вентилатор). Морковите и ябълките се обелват и настъргват на ситно. Портокалът се обелва, сокът му се изтисква и се добавя към сместа от моркови и ябълки.
- 2
Маслото и захарта за разбиват добре, като към сместа едно по едно се добавят яйцата и бъркането продължава още 3 минути.
- 3
Брашното, смлените бадеми, солта, канелата и бакпулверът се добавят към сместа. Бърка се до получаването на лепкаво тесто
- 4
Тестото се поставя в намазнена и поръсена с брашно форма за кекс и се пече 60 минути на средното ниво на фурната.
- 5
Изварата, крема сиренето и сиропът от агаве се разбъркват добре. Готовият кекс се измазва с така приготвената глазура и по желание се декорира със смлени бадеми.