Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Пухкав кейк с цели ябълки

До 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (8 парчета)

6 яйца
70 г захар
70 г брашно
100 г кафява захар
7 ябълки
30 г стафиди
30 г сушени сини сливи
1 ч.л. сол
1 ч.л. ванилия
пудра захар

Приготвяне

    1

Сърцевината на ябълките се издълбава внимателно. Важно е ябълките да се запазят цели. След като се издълбаят се оставят настрана.

    2

Сушените сливи се нарязват на ситни парчета и се смесват със стафидите.

    3

Яйцата се сипват в дълбока купа. Към тях се прибавят солта и ванилията. Разбиват се с миксер 3-4 минути. След това се добавя захарта и се разбърква с лъжица. Брашното се пресява и се прибавя също към сместа. Разбърква се отново, докато се получи хомогенна смес.

    4

Ябълките се подреждат в тава с подвижно дъно, покрито с кухненска хартия. В издълбаната дупка по средата на всяка ябълка се сипва по 1 ч.л. кафява захар и по 1 ч.л. от смесените стафиди и сушени сини сливи. Ябълките се заливат с яйчено-брашнената смес. Кейкът се пече в загрята на 160°C фурна 45 минути. Кейкът се сервира поръсен с пудра захар.


Видеорецепта