Пълнена агнешка плешка
Продукти (6 порции)
1 | агнешка плешка (2 кг) |
1 връзка | пресен лук |
2 | морков |
300 г | гъби |
250 г | спанак |
1 к. ч. | олио |
1 ч. л. | мащерка |
1 /2 връзка | магданоз |
сол на вкус |
Приготвяне
- 1
Лукът и морковите се нарязват надребно и се запържват около 1 минута в част от силно загрятото олио. Гъбите се нарязват на по-едри парчета и се запържват с лука и морковите 3–4 минути.
- 2
Спанакът се бланшира в подсолена кипяща вода за 3 минути, след което се отцежда и се оставя да се охлади. Нарязва се надребно и се прибавя към останалите зеленчуци. Плънката се посолява и се подправя с мащерката и накълцания магданоз.
- 3
Плешката се обезкостява, осолява се, прави се разрез, така че да се получи джоб, в който внимателно се слага плънката. Зашива се и се поставя в намазнена с останалото олио тава.
- 4
Пече се 2 часа и 30 минути, като през първите 20 минути на температура 180 градуса, а след това се намалява на 140 градуса.