Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti
За вегетарианци

Пълнена тиква с ориз и гъби

До 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (4 порции)

2 малки тикви „Цигулка“
80 мл маслиново масло
1 глава лук
100 г глава целина
100 г кафяв ориз
100 г черен ориз
800 мл зеленчуков бульон
1 дафинов лист
4 скилидки чесън
30 г корен джинджифил
200 г кафяви печурки
4 стръка прясна мащерка
100 г червено зеле
сол и черен пипер на вкус

Приготвяне

    1

Тиквите се измиват, разполовяват се, почистват се и се поставят в тава, с разреза нагоре. Заливат се с 20 мл от маслиновото масло, овкусяват се със сол и черен пипер и се пекат в загрята на 200 °С фурна с вентилатор, до готовност – около 40 минути. След това се изваждат и се издълбават.

    2

Лукът и целината се нарязват на ситно и се запържват в 30 мл от маслиновото масло. Добавят се двата вида ориз, бульонът и дафиновият лист. Готви се под капак до готовност – около 25 – 30 минути.

    3

Чесънът и джинджифилът се наситняват и се запържват в 20 мл от маслиновото масло. Добавят се гъбите, предварително почистени и нарязани на тънко. Щом се позапържат, се прибавят мащерката и зелето, нарязано на тънко. Готви се, докато омекне.

    4

В купа се смесват оризът, издълбаната част от тиквата и гъбената смес и се овкусява със сол и черен пипер.

    5

Тиквите се пълнят с получената смес и се пекат 15 минути в загрята на 200 °С фурна, с вентилатор.