Пълнени гриловани питки
Продукти (15 парчета)
250 г | крема сирене |
80 мл | слънчогледово олио |
4 с.л. | маслиново масло |
2 | яйца |
2 с.л. | винен оцет |
100 мл | прясно мляко |
550 г | брашно |
1 ч.л. | сол |
1 ч.л. | сода бикарбонат |
16 г | бакпулвер |
150 г | настърган чедър |
50 г | барбекю сос |
4 с.л. | пържен лук |
листенца мащерка |
Съвет
-
Питките стават много вкусни и със средиземноморска плънка от домати, мащерка и козе сирене.
Приготвяне
- 1
Затворено барбекю предварително се загрява на 180° C на функция Индиректен грил. В купа се смесват крема сиренето, слънчогледовото олио, 2 супени лъжици маслиново масло, яйцата, оцетът и млякото. От брашното, солта, содата, бакпулвера и сместа с крема сирене се замесва гладко тесто.
- 2
Готовото тесто се оставя да почине за около 10 минути, след което се разделя на 15 топки, от които се оформят плоски питки. Върху всяка се разпределят 2 чаени лъжички чедър, малко сос за барбекю, 1 чаена лъжичка пържен лук и мащерка, след което краищата на тестото се събират така, че да се образува торбичка.
- 3
Питките леко се сплескват и се мажат с останалото маслиново масло. Пекат се при затворен капак около 2 минути от всяка страна и се консумират докато са топли.