Пълнени пилешки гърди с броколи и синьо сирене
Продукти (4 порции)
4 | пилешки гърди (600 г) |
1 /2 глава | лук |
200 г | броколи |
30 г | краве масло |
50-100 г | синьо сирене |
5 с. л. | прясно мляко |
сол на вкус | |
зехтин за намазняване на тавата |
Приготвяне
- 1
Лукът се настъргва на ренде, броколите се нарязват на ситно и заедно се запържват в маслото за 2-3 минути.
- 2
Сиренето се намачква с вилица и също се поставя в тигана. След това се прибавя прясното мляко. Сместа се разбърква, докато се сгъсти и се разтопи сиренето и се посолява.
- 3
Месото се разрязва през средата, като се внимава да не се развали неговата цялост, посолява се и след това се начуква, за да се изтъни. Когато плънката е леко охладена, се разпределя поравно върху всяко от филетата. Затварят се във формата на джоб, като се промушват на няколко места с дървено шишче или клечки за зъби, за да се затворят краищата.
- 4
Подреждат се в намаслена тава, поливат се с по 1 с. л. зехтин и се пекат в предварително загрята фурна 10-15 минути на температура 220°С.