kaufland.bg/recepti
Пълнени пуешки гърди
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (2 порции)
400 г | пуешко филе |
100 г | зелени маслини (без костилки) |
100 г | стафиди |
150 мл | вермут или бяло вино |
100 г | боровинки |
60 мл | Гренадин |
2 с. л. | нишесте |
брашно за овалване | |
олио за пържене | |
сол на вкус |
Приготвяне
- 1
Пуешкото филе се разрязва по средата така, че да се оформи джоб. Вътре се слагат нарязаните маслини и стафидите, предварително накиснати във вермута. Затваря се добре с клечки за зъби, леко се посолява и се овалва в брашно.
- 2
Нагорещява се олио и филето се запържва от двете страни.
- 3
В друг намазнен тиган се сипват боровинките, нишестето, предварително размито с малко студена вода, гренадинът и сокът от накиснатите стафиди.
- 4
Филето се сервира разрязано на две с гарнитура от задушени зеленчуци.