kaufland.bg/recepti
Пълнени хлебчета с кайма и бекон
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (4 порции)
4 | хлебчета |
200 г | бекон |
2 с.л. | краве маслo |
1 | голяма глава лук |
1 /2 | червена чушка |
250 г | телешка кайма |
1 /2 ч.л. | босилек |
1 /2 ч.л. | мащерка |
1 /4 ч.л. | сол |
1 ч.л. | смлян черен пипер |
Съвет
-
По желание хлебчетата може да се запекат с резен кашкавал отгоре.
Приготвяне
- 1
От хлебчетата се изрязват капачета, а вътрешността им се издълбава, натрошава се и се запържва с половината масло.
- 2
Беконът се нарязва на кубчета и се запържва леко в сух тиган.
- 3
Лукът се нарязва на тънки шайби, а чушката – на тънки ивици. Запържват се заедно с каймата в останалото масло. Добавят се запържените трохи, кубчетата бекон, овкусява се с босилека, мащерката, солта и пипера и със сместа се пълнят хлебчетата.
- 4
Пекат се на 220 °С 12 – 15 минути с горно печене до зачервяване на хлебчетата.