Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Пълнено агнешко бутче

Над 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (5 порции)

1 кг агнешки бут
60 г краве масло
3-4 скилидки чесън
1 ч. л. червен пипер
сол на вкус

за плънката:

1 /2 ч. ч. ориз
60 г краве масло
4-5 стръка зелен лук
4-5 стръка пресен джоджен
1 /2 връзка магданоз
5-6 зърна черен пипер
сол на вкус

Приготвяне

    1

Бутчето се разрязва по посока бедрото в дебелата си част. Посолява се и на няколко места се правят дебели прорези, в които се слага по малко масло и половин скилидка чесън.

    2

В тиган се разтапя маслото за плънката и за няколко минути се задушават наситнените лук, джоджен и магданоз. Добавят се оризът заедно с 1/2 ч. ч. вода и черният пипер. Бърка се, докато оризът поеме водата. Посолява се.

    3

Бутчето се пълни с готовата смес, зашива се с дебел конец и се натърква с червения пипер.

    4

На дъното на тава се слагат 3–4 дървени пръчици и върху тях се поставя напълненото бутче. Целта е при печенето то да не залепне за тавата. Сипват се и 3–4 ч. ч. вода и тавата се покрива с фолио за печене.

    5

Пече се около 1 час във фурна, загрята до 250 градуса. След това бутчето се обръща и се пече още 40–50 минути до пълна готовност.