Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Пълнен ананас на грил

Над 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (4 порции)

1 ананас
около 400 г свинско бонфиле
1 с.л. растителна мазнина
сол
черен пипер
1 с.л. червен пипер
18 броя бекон на ленти
100 мл барбекю сос

Приготвяне

    1

Грилът се загрява предварително на около 225 °C.

    2

Краищата на ананаса се отрязват, обелва се, разделя се наполовина и се издълбава толкова, колкото да се побере филето. Свинското филе се изплаква със студена вода и се подсушава. Олиото се загрява в тиган на най-висока степен и месото се запечатва за 2-3 минути от всички страни. Овкусява се със сол, черен и червен пипер, поставя се във вътрешността на ананаса и се затваря с другата му половина.

    3

Клечките за зъби се потапят във вода, за да не изгорят. Парчетата бекон се разстилат на дъска и се преплитат, така че да се получи мрежа. Увива се около ананаса и се прикрепя с клечките за зъби. Пълненият ананас се задушава около 1 час на затворено барбекю. Клечките за зъби се изваждат, пълненият ананас се гарнира със сос барбекю и се сервира.


Видеорецепта