kaufland.bg/recepti
Пълнен шаран за Никулден
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (5 порции)
1 | шаран (2 кг) |
5 връзки | магданоз |
10 стръка | мащерка |
2 ч. л. | червен пипер |
1 /4 ч. ч. | ориз |
1-2 глави | лук |
3-4 с. л. | олио |
сол на вкус |
Съвет
-
Ако остане от плънката, може да се сложи в тавата с рибата и да се изпече с нея.
Приготвяне
- 1
Лукът се нарязва наситно и се задушава в олиото и малко вода до омекване, прибавя се оризът, разбърква се и се задушава 5–6 минути. Отстранява се от огъня и се разбърква с наситнените магданоз и мащерка, червения пипер и сол.
- 2
Предварително почистеният, измит и посолен отвътре и отвън шаран се пълни с приготвената плънка, зашива се и се поставя в тава. Наливат се около 500 мл вода. Покрива се с фолио и се пече във фурна, загрята на 180–200 градуса около 40 минути.