kaufland.bg/recepti
Пъстърва на пара със зелен сос
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (1 порция)
300 г | прясна пъстърва |
70 г | краве масло |
20 г | копър |
1 | лимон |
1 | домат |
30 г | сирене „Пармезан“ |
5 г | сол |
1 щипка | смлян бял пипер |
горчица на вкус |
Приготвяне
- 1
Пъстървата се почиства, посолява се и се готви на пара около 15 минути (до готовност). Докато е още топла, кожата й се отстранява и филето се овкусява с бял пипер и лимонов сок.
- 2
Зеленият сос се приготвя, като леко разтопеното масло се пасира със ситно нарязания копър, сол, бял пипер и горчица.
- 3
Доматът се разполовява и върху двете половинки се настъргва пармезан. Пече се на грил или в предварително загрята на 180 градуса фурна.
- 4
Пъстървата се сервира, полята със соса и гарнирана със запечен домат и резени лимон.