kaufland.bg/recepti
Пъстърва с прошуто и салвия
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (4 порции)
4 | пъстърви (1–1,2 кг) |
200 г | прошуто (или друг вид шунка) |
8 листа | салвия |
4 с. л. | зехтин |
сол и черен пипер на вкус |
за плънката:
1 | лимон |
2 стръка | пресен босилек |
2 стръка | пресен риган |
2 стръка | пресен розмарин |
2 стръка | мащерка |
Съвет
-
Може да гарнирате пъстървата с картофен или морковен чипс. Подходяща гарнитура също така е и салата от варени картофи с маслини и пресен лук.
Приготвяне
- 1
Рибата се почиства, измива се и се овкусява със сол и черен пипер. В коремната кухина се поставя по парче лимон и наситнените подправки за плънката.
- 2
От хартия за печене или алуминиево фолио се отрязват 4 листа, големи колкото да се увие добре рибата, и се намазват със зехтина.
- 3
Върху тях се поставя по резен прошуто, по 2 листа салвия и овкусената риба. Отново се покрива със салвия и прошуто и се увива добре.
- 4
Пече се на умерена жар около 5–7 минути от всяка страна.