Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Равиоли с пиле в доматен сос

Над 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (4 порции)

за тестото:

400 г брашно
4 яйца
1 с. л. олио
1 щипка сол

за плънката:

150 г пилешки гърди (без кожа и кости)
50 г бекон
1 /2 глава лук
1 с. л. зехтин
1 /2 ч. л. сол
1 с. л. магданоз (2-3 стръка пресен)
1 яйце

за соса:

1 кг домати
10 листа прясна салвия
1 /2 стрък пресен розмарин
1 глава лук (малка)
1 скилидка чесън
1 ч. л. сол
1 /2 ч. л. захар
5-6 с. л. зехтин
сирене Пармезан за поръсване

Приготвяне

    1

Брашното се пресява, в средата се оформя кладенче и се прибавят солта, олиото и едното яйце. Внимателно се разбива с вилица и последователно се добавят останалите 3 яйца. Омесва се средно твърдо тесто и се оставя да почине около 20 минути.

    2

Пилешкото месо и беконът се нарязват на малки късчета, а лукът се настъргва на ренде. В сгорещения зехтин за около минута се запържват лукът и беконът, след което се добавя и пилешкото. Пържи се на силен огън около 5 минути, докато се зачерви.

    3

Посолява се и се подправя с магданоза (ако е пресен, листата се наситняват). След това се сипват 3-4 с. л. вода и се оставя на котлона, докато се изпари. Готовата плънка се смила в кухненски робот или се пасира, след което се добавя яйцето и отново се разбърква.

    4

Тестото се разделя на четири равни части и всяка се разточва на правоъгълен лист. На равни разстояния (два-три пръста) се поставя по 1 ч. л. от плънката и се покрива с другия лист. Внимателно се притиска с пръсти по краищата, за да се изкара излишният въздух. Нарязват се на квадратчета с къдрав назъбен нож и се поставят в набрашнена тава.