Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Рататуй с Чедър със сорбе от лук

Над 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (4 порции)

1 /2 червена чушка
1 /2 жълта чушка
1 /2 глава лук
1 /2 тиквичка
1 /2 патладжан
50 г домати
30 мл зехтин
1 скилидка чесън
1 стрък мащерка
1 щипка риган
20 г сирене Чедър
чипс от Пармезан и мащерка за украса

за сорбето:

150 мл прясно мляко
150 г лук
150 мл сметана
2 белтъка
1 стрък мащерка
сол и бял пипер на вкус

Съвет

  • Чипс от пармезан може да се приготви, като в нагорещен тиган се разтопят люспи от сиренето, които след това се охлаждат и са готови за сервиране.


Приготвяне

    1

Всички зеленчуци без доматите се почистват и се нарязват на ситни кубчета, като патладжанът предварително се изкисва в солена вода, за да се отстрани горчивината.

    2

Лукът се запържва, добавят се останалите зеленчуци, като последна е тиквичката, и се овкусява с мащерката, ригана, сол и пипер. Слагат се нарязаните на дребно домати, разбърква се и сместа се оставя да изстине.

    3

Млякото се смесва с нарязания на дребно лук и сметаната и се оставя на тих огън 30-35 минути. Подправя се с мащерката, сол и пипер, пюрира се и се прецежда в купа. Тя се поставя се в ледена вода и сместа се бърка, докато се втвърди. Белтъците се разбиват и се добавят към сместа.

    4

Аранжира се, като в средата на подходяща чиния се поставя метален пръстен и се пълни със зеленчуците. Отгоре се подрежда нарязаното на ивици сирене Чедър, запича се на горно печене до разтапяне и върху него се слага сорбето. Украсява се с чипс от Пармезан и стрък мащерка и се сервира.