kaufland.bg/recepti
Рибен кебап в гювечета
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (4 порции)
500 г | рибено филе |
3 | червени чушки или камби от туршия |
2 стръка | праз |
2 стръка | целина |
1 в. ч. | бяло вино |
200 г | стерилизирани домати |
4 с. л. | олио |
2-3 стръка | копър |
2-3 стръка | магданоз |
масло за намасляване | |
сол на вкус |
Приготвяне
- 1
Празът се нарязва на едри парчета по диагонал и се запържва за 2-3 минути в олиото. Прибавят се чушките, нарязани на квадратчета, и ситно нарязаната целина. След 2-3 минути се налива бялото вино. Оставя се да кипне и се изчаква виното да се изпари.
- 2
Към омекналите зеленчуци се добавят пасираните или нарязани на ситно стерилизирани домати. Кипва се и се посолява.
- 3
Рибеното филе се нарязва на едри парчета и се поставя на дъното на намаслено гювече. Върху него се изсипват готовите зеленчуци и се поръсват със ситно нарязаните копър и магданоз.
- 4
Гювечето се пече около 20 минути в предварително загрята на 200°С фурна.