Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Ризото с аспержи

До 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (3 порции)

200 г ориз Арборио
1 връзка зелени аспержи (500 г)
1 глава лук (малка)
2 скилидки чесън
100 мл бяло вино
100 г краве масло
3 с. л. зехтин
600 мл пилешки бульон
1 лимон (кората)
1 лайм (кората)
1 връзка мента
100 г сирене Пармезан
сол и черен пипер на вкус

Съвет

  • Ал денте е италиански израз за готвене предимно на паста, но по този начин се варят и зеленчуци, които се пускат в кипяща солена вода. Продуктите, сварени ал денте, не трябва да се разкашкват, а да останат леко твърди. За да прекратите процеса на варене, ги оставете няколко минути в студена вода.


Приготвяне

    1

Лукът и чесънът се нарязват на ситно. Аспержите се обелват и се нарязват на парчета с дължина 2 см.

    2

В съд с дебело дъно се загрява зехтинът и в него се запържват лукът и чесънът, на средна температура (не трябва да покафеняват). Добавя се оризът, разбърква се и веднага се налива виното. Когато алкохолът се изпари, се сипва малко по малко от бульона, при постоянно бъркане. Оризът се готви до полуготовност.

    3

Изсипва се в друг съд и се оставя да се охлади покрит с фолио за свежо съхранение, за да не хваща кора.

    4

В друг съд се разтопява 50 г от маслото и в него се запържват аспержите.

    5

Прибавя се оризът и се налива малко по малко останалия бульон, докато оризът стане готов. (Ал денте: 5-7 минути.)

    6

Сваля се от огъня и се настъргва кората от лайм и лимон, поръсва се пармезана и наситнената мента. Прибавя се останалото масло, нарязано на кубчета и се разбърква. Овкусява се със сол и черен пипер.