Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Ризото с риба

До 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (4 порции)

3 филета от бяла риба (общо около 500 г)
1 ч. л. сол
2 щипки черен пипер
4 с. л. лимонов сок
3-4 с. л. олио
50 г краве масло
1 глава лук
2 скилидки чесън
1 ч. л. куркума
400 г бисерен ориз
1 /2 л зеленчуков бульон
4 стръка копър
2 стръка магданоз

Съвет

  • Ризотото се сервира непосредствено след приготвянето му и се консумира топло, в противен случай – ако се остави да престои прекалено дълго време – има опасност, оризът да се разкашка и да залепне.


Приготвяне

    1

Рибата се подправя със солта, черния пипер и половината от лимоновия сок, след което се нарязва на кубчета, с големина 2-3 см.

    2

Олиото и маслото се загряват в тиган и рибата се запържва по 3 минути от всяка страна. Изважда се и се слага върху салфетка, за да се отцеди от излишната мазнина.

    3

В същата мазнина, за около минута се запържва нарязаната наситно глава лук. След това се прибавят наситнените чесън и куркума, а след 10 секунди се налива и останалият лимонов сок, който се оставя да се изпари.

    4

Прибавя се оризът, разбърква се и се залива с чаша горещ бульон. След като оризът поеме бульона, се налива втора чаша. Малко преди да стане готово, ястието се поръсва със ситно нарязаните копър и магданоз и се прибавят кубчетата риба. Оставя се да къкри на тих огън, докато оризът поеме целия бульон.