Рулца от патладжани
Продукти (4 порции)
3 | едри патладжана |
4-5 стръка | магданоз |
олио за пържене | |
сол на вкус | |
250 г | сирене „Крема“ |
кората от 1 лимон | |
1 | консерва риба тон (170 г) |
Съвет
-
Вместо да пържите филиите от патладжан, може да ги изпечете на скара.
Приготвяне
- 1
Патладжаните се режат надлъжно на филии, с дебелина от около 1 см. Посоляват се и се оставят за 30 минути в наклонена тавичка, за да се отцедят от горчивия сок.
- 2
2–3 с. л. олио се сгорещяват в тиган и в него се запържват няколко от филиите патладжан. След като се извадят, се налива същото количество олио и така пърженето продължава до изчерпване на патладжаните.
- 3
Сиренето "Крема" се намачква в купа. Добавят се рибата тон, настърганата лимонова кора и ситно нарязаният магданоз. Всичко се разбърква и с лъжица се слага от сместа върху всяка от изпържените филии патладжан. Навиват се на руло и се сервират.