kaufland.bg/recepti
Руска салата
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (6 порции)
1 кг | картофи |
200 г | пилешко филе |
200 г | майонеза |
200 г | кисели краставички |
100 г | замразен грах |
30 г | каперси |
3 средно големи | моркова |
3 | яйца |
1 /2 глава | лук |
2 с.л. | сок от лимон |
2 ч.л. | дижонска горчица |
сол и черен пипер на вкус |
Приготвяне
- 1
Картофите и морковите се обелват и се готвят на пара, докато омекнат, но без да се разкашкват.
- 2
Яйцата се сваряват за 8 минути. Оставят се да се охладят. Обелват се и се режат на кубчета.
- 3
Пилешкото месо се овкусява със сол и черен пипер и се готви на пара. Реже се на кубчета.
- 4
Грахът се бланшира в гореща вода за 1–2 минути, отцежда се и се охлажда.
- 5
Картофите, морковите, краставичките и лукът се режат на дребни кубчета и се смесват в голяма купа. Към зеленчуците се добавят грахът, каперсите, месото и яйцата.
- 6
Майонезата се смесва с лимоновия сок и горчицата, и се разбърква добре.
- 7
Сосът се излива върху салата и се разбърква.