Салата от броколи с фусили
Продукти (4 порции)
200-250 г | фусили |
200-250 г | броколи |
1-2 с.л. | лимонов сок |
4 | печени чушки |
100 г | кашкавал |
сол на вкус |
За дресинга:
1 шепа | сушени домати |
8 с.л. | зехтин |
скилидка чесън | |
1 /2 ч.л. | сух розмарин |
7-8 | листенца босилек |
1 1/2 с.л. | балсамов оцет |
щипка сол | |
черен пипер на вкус |
Съвет
-
След като фусилите се сварят е добре да се поръсят с няколко капки олио, за да не слепнат.
Приготвяне
- 1
Фусилите се сваряват, изплакват се със студена вода и се оставят настрана.
- 2
Броколите се накъсват на розички и се сваряват в подсолена вода, в която е налят лимоновият сок. Изплакват се със студена вода и се оставят да се охладят.
- 3
Сушените домати се поставят в пасатор, заливат се с 4–5 с. л. вряла вода и се налива зехтинът. Щом доматите набъбнат, се добавят наситненият чесън, розмаринът, накъсаните листенца босилек, балсамовият оцет, солта и черен пипер. Пасира се.
- 4
Печените чушки се нарязват на кубчета и се поставят в дълбока купа. Прибавят се охладените фусили и броколи и нарязаният на кубчета кашкавал. Поливат се с дресинга и се разбъркват. Преди сервиране, салатата трябва да престои 30 минути.