kaufland.bg/recepti
Салата с нар и маринована херинга
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (2 порции)
1 | нар |
1 | малка краставица |
2 глави | червен лук |
сол | |
1 с.л. | див лук |
1 с.л. | нарязан керевиз |
4 филета | маринована херинга |
1 | лимон |
2 с.л. | маслиново масло |
прясно смлян черен пипер |
Съвет
-
Сервирайте салатата с извара с билки и пълнозърнест хляб.
Приготвяне
- 1
Нарът се почиства.
- 2
Краставицата и лукът се обелват, след което краставицата се нарязва на ситни кубчета, а лукът – на тънки рингове.
- 3
Кубчетата краставица се осоляват и се мариноват с червения, дивия лук и керевиза.
- 4
Филетата маринована херинга се отцеждат добре и се нарязват на парчета с размер, удобен за консумация.
- 5
Лимонът се изстисква и кората му се настъргва.
- 6
Кубчетата краставица се отцеждат от излишния сок и се смесват със семената на нара.
- 7
Салатата се овкусява с маслиново масло, лимонов сок, настъргана лимонова кора и черен пипер и се сервира с филетата херинга.