kaufland.bg/recepti
Салата от пъдпъдъчи яйца с панирани чери домати
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (4 порции)
8 | пъдпъдъчи яйца |
300 г | салата айсберг |
100 г | рукола |
200 г | листа спанак |
150 г | сирене Пармезан |
3 с. л. | балсамов оцет |
5 с. л. | зехтин |
сол и черен пипер на вкус |
за панираните чери домати:
200 г | чери домати |
1 | яйце |
2 с. л. | галета |
олио за пържене |
Приготвяне
- 1
Пъдпъдъчите яйца се сваряват и се обелват.
- 2
Салатата, руколата и спанакът се измиват, подсушават се, накъсват се в купа и се овкусяват със сол, пипер, балсамовия оцет и зехтина.
- 3
Доматите се овалват в смесените предварително яйце и галета. Панират се за 1-2 минути в предварително загрято олио. Изваждат се върху кухненска хартия или салфетка, за да се отцеди излишната мазнина.
- 4
Салатата се поднася, като върху нея се аранжират панираните доматчета, нарязаните на четвъртинки яйца и филираният Пармезан.