Салата със сладък картоф и домати
Продукти (2 порции)
2 | сладки картофа |
1 с.л. | сусамово олио |
1 с.л. | къри на прах |
1 скилидка | чесън |
1 консерва | нахут |
250 г | чери домати |
2 стръка | сибирски лук |
1 | лимон |
1 с.л. | настърган джинджифил |
2 с.л. | маслиново масло |
сол | |
черен пипер |
Съвет
-
Салатата може да се овкуси с малко лют червен пипер и няколко листа пресен кориандър.
Приготвяне
- 1
Сладките картофи се обелват и нарязват на филийки с дебелина около 1 см. Овкусяват се със сусамово олио и къри на прах и се изпичат на барбекю за 4 до 6 минути от всяка страна.
- 2
Чесънът се обелва и нарязва на ситно. Нахутът се отцежда. Доматите и сибирският лук се измиват. Доматите се разполовяват, а лукът се нарязва на ситно. Лимонът се измива и изстисква, а кората се настъргва.
- 3
Сладките картофи се свалят от скарата, нарязват се на четвъртинки и докато са топли се смесват с нахута, доматите и лука. Чесънът, лимоновият сок, лимоновата кора, джинджифилът и маслиновото масло се забъркват в дресинг, който се овкусява със сол и черен пипер. Салатата се овкусява с дресинга и се консумира докато е топла.