kaufland.bg/recepti
Веган
Салата с хляб
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (4 порции)
за салатата:
200 г | салатен микс |
1 малка глава | червен лук |
100 г | маслини |
1 /2 връзка | пресен риган |
2 с. л. | кедрови ядки |
за дресинга:
4 с. л. | зехтин |
2 с. л. | червен винен оцет |
1 с. л. | дижонска горчица |
сол и черен пипер на вкус |
за хляба:
2 | малки багети |
2 скилидки | чесън |
50 мл | зехтин |
сол и черен пипер на вкус |
Приготвяне
- 1
Хлябът се нарязва на кубчета и се овкусява със сол, черен пипер, нарязания наситно чесън и зехтин. Запича се в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, за 5 минути.
- 2
Лукът се нарязва на полумесеци, маслините се почистват от костилките, риганът се накъсва и заедно със салатения микс се смесват в купа. Поръсват се с кедровите ядки.
- 3
Продуктите за дресинга се разбъркват в купа и салатата се овкусява с него. Отгоре се поръсват кротоните и се поднася.