kaufland.bg/recepti
Веган
Свежа есенна салата
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (4 порции)
1 /2 глава | целина |
1 /2 глава | ряпа |
1 глава | червено цвекло |
3 | средно големи моркова |
1 стрък | праз (бялата част) |
2 с. л. | нарязани черни маслини |
1 /2 | ябълка |
сокът от 2 лимона | |
3 с. л. | зехтин |
2 с. л. | белени слънчогледови семки |
1 /2 ч. л. | смлян кориандър |
сол на вкус |
Приготвяне
- 1
Целината, ряпата, червеното цвекло и морковите се настъргват на едро ренде. Празът се нарязва на колелца и се прибавя към настърганите зеленчуци заедно с маслините.
- 2
Ябълката се обелва, нарязва се на кубчета и се залива с 1 ч. л. от лимоновия сок. Добавя се към останалите зеленчуци. Сместа се разбърква добре и се овкусява с кориандъра и сол. Залива се със зехтина и остатъка от лимоновия сок.
- 3
Слънчогледовите семки се пекат на сух тиган за 3-4 минути и се поръсват върху салатата. Сервира се веднага, докато цвеклото не е оцветило останалите продукти.