Свински гърди по средиземноморски
Продукти (4 порции)
360 гр (8 парчета) | свински гърди |
2 | моркова |
1 | тиквичка |
4 с.л. | песто росо |
200 г | печени чушки |
1 с.л. | маслиново масло |
1 клонче | мащерка |
1 клонче | розмарин |
1 малка скилидка | чесън |
сол | |
пипер |
Приготвяне
- 1
Затворено барбекю предварително се загрява на 160° C на функция Индиректен грил. Подправките се измиват, чесънът се обелва и нарязва на ситно заедно с тях. Свинските гърди се почистват от хрущяла и се очукват леко, осоляват се от двете страни със сол, овкусяват се с черен пипер, подправки и чесън.
- 2
Морковите и тиквичките се измиват, морковите се обелват, тиквичките се почистват и нарязват на тънки ивици с помощта на белачка. Парчетата свински гърди се намазват от едната страна с песто. Върху четири от парчетата се разпределят лентите тиквичка и морков. Към тях се добавят останалите парчета свинско и се оформят четири рози, които се фиксират с помощта на конец.
- 3
Готовите рози се подреждат в алуминиева тавичка и се пекат около 35 минути на затворен капак. Печените чушки се мариноват с маслиново масло, сол и се сервират с розите от свинско.