Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Свински джолан в бирен сос и кисело зеле

До 30 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (4 порции)

за свинския джолан:

4 бр. свински джолан
2 с.л. олио
1 глава лук
200 мл вода
125 мл бира
дафинов лист
брашно и масло за сгъстяване на соса
сол
черен пипер
червен пипер

за киселото зеле:

2 ябълки
1 глава лук
1 буркан (850 мл) кисело зеле
1 с.л. олио
100 мл ябълков сок
1 /2 ч.л. кимион
8 кнедли
2 с.л. заквасена сметана
горчица

Приготвяне

    1

Свинските джолани се измиват и подсушават, след което с остър нож през тях се прокарват множество леки разрези. Овкусяват се със сол, черен и червен пипер, след което се запържват от всички страни.

    2

Лукът се обелва, нарязва се на ивици и заедно с дафиновия лист се прибавя към джоланите. Всичко се поставя в тава, в която се наливат 125 мл вода и се пече около 60 минути в предварително загрята на 200° фурна. Докато са във фурната, от време на време джоланите се поливат с бира и се обръщат.

    3

Ябълките и лукът се обелват и нарязват на кубчета. Задушват се леко в мазнина и към тях се добавя киселото зеле и ябълковият сок. Овкусява се с кимион, сол и пипер. Кнедлите се приготвят спрямо указанията на опаковката. Джоланите се вадят от тавата, която се слага на котлона и с помощта на малко масло, брашно и соса от джоланите се забърква гъст сос, който се овкусява със сол и пипер.

    4

Джоланите се сервират върху кисело зеле, с кнедли, горчица, малко заквасена сметана и полети със сос.