kaufland.bg/recepti
Свински котлети в доматен сос
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (4 порции)
4 | свински котлета |
1 глава | лук |
4 скилидки | чесън |
2-3 | домата |
1 ч. л. | горчица |
1 /2 ч. ч. | бяло вино |
1 ч. л. | чубрица |
2 щипки | захар |
4 с. л. | олио |
1 ч. л. | сол |
2-3 стръка магданоз | |
черен пипер на вкус | |
масло за намазване |
Съвет
-
Ястието може да се сервира, гарнирано с печени гъби.
Приготвяне
- 1
Котлетите се начукват, овкусяват се със сол и черен пипер и се слагат в намаслена тавичка.
- 2
Нарязаните на ситно лук и чесън се запържват в олиото за около минута. Добавят се пасираните домати и се варят на тих огън, заедно със захарта. След 5 минути се слагат горчицата и чубрицата. Наливат се виното и 1/2 ч. ч. топла вода. Посолява се на вкус и се вари около 20 минути без капак.
- 3
Котлетите се поливат с половината от соса и се пекат около 1 час в загрята на 180 градуса фурна, като на всеки 15 минути се поливат с малко от останалия сос. Сервират се топли и се поръсват с магданоз.