Свински руладини с бекон
Продукти (2 порции)
400 г | свинско контрафиле |
100 г | бекон на ленти |
50 г | сушени сини сливи |
50 г | стафиди |
1 /2 глава | броколи |
2 | морков |
100 г | бяла ряпа |
3 стръка | мащерка |
3 скилидки | чесън |
50 мл | бяло вино |
25 г | краве масло |
сол и черен пипер на вкус |
Приготвяне
- 1
Сливите и стафидите се накисват във виното за 5 минути. След това се отцеждат, като виното се запазва. Смилат се в блендер заедно с мащерката.
- 2
Месото се нарязва на четири пържоли с дебелина около 2 см, които се начукват, за да се изтънят. Овкусяват се със сол и пипер.
- 3
Намазват се със сместа със сливите и се завиват на рула. Всяко се увива в лента бекон.
- 4
Запържват се от всички страни в маслото, до зачервяване.
- 5
Слагат се в съд за готвене заедно с виното, в което са киснали сливите и с обеления чесън. Задушават се за 20 минути.
- 6
Броколите се накъсва на розички, морковите и ряпата се обелват и се нарязват във форми пожелание. Овкусяват се със сол и черен пипер и се приготвят в друг съд на пара, докато омекнат. Поднасят се с руладините.