Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Свинско бонфиле с розмарин и сос Порто

До 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (4 порции)

800 г свинско бонфиле
2 стръка розмарин
2 с. л. зехтин
600 г бейби моркови
2 с. л. краве масло
сол и бял пипер на вкус
розмарин за украса

за соса:

150 г червен лук
2 с. л. зехтин
1 с. л. доматено пюре
300 мл Порто
1 с. л. краве масло
сол на вкус

Приготвяне

    1

Месото се натрива със сол и пипер и по цялата му дължина се набожда с листенцата розмарин. Запечатва се от всички страни в тиган със зехтина и се пече 6-7 минути на 200°С.

    2

Морковите се режат и се варят, докато омекнат, но без да са разварени. Отцеждат се и се сотират 2-3 минути в маслото.

    3

Лукът за соса се наситнява и се глазира за 3-4 минути в зехтина, добавя се пюрето, сипва се портото и се посолява. Добавя се и сосът от печеното месо. Течността се вари, докато се редуцира наполовина, добавя се маслото и тиганът се дръпва от огъня, като сосът се бърка непрекъснато.

    4

Месото се нарязва на филийки, залива се със соса и отстрани се разпределят морковите. Украсява се с розмарин и се поднася.